Apeldoorn – routestructuren

In de 14e academische werkplaats gingen we terug naar Gemeente Apeldoorn waar op 6 maart dit jaar een academische werkplaats werd gehouden. Gemeente Apeldoorn is voortvarend aan de slag gegaan met de adviezen vanuit deze sessie en heeft samen met ondernemers en onderwijsinstellingen uit het gebied een top 3 van actiepunten samengesteld om het concept toeristisch toplandschap te laden. Eén daarvan is de versterking van routestructuren. In deze academische werkplaats blikken we kort terug, maar kijken we vooral naar de centrale vraag: ‘Kun je routestructuren als businesscase(s) ontwikkelen en hoe werk je dan effectief publiek-privaat samen?’

In de ochtend hoorden de deelnemers welke stappen zijn gezet in het traject op weg naar een productieve toekomstvisie en welke uitdagingen er nu spelen rondom de versterking van routestructuren. In de middag gingen we aan de slag met de centrale vraag. Ter inspiratie vertelde Marloes Berndsen van Staatsbosbeheer over de zoektocht naar nieuwe verdienmodellen voor routestructuren en gaf STIRR aan welke ervaringen uit eerdere werkplaatsen nuttig zijn voor dit onderwerp.  Hierna gingen deelnemers in groepen uiteen om adviezen mee te geven. De dag werd afgesloten door reflectie van gastgemeente Apeldoorn en dagvoorzitter Hans Hillebrand van STIRR.

Lees het verslag van de bijeenkomst.
De presentaties kunt u hieronder bekijken.

Presentaties

  • Presentatie ‘Terugblik en uitdagingen voor versterking van routestructuren voor Apeldoorn’ door Roelof de Graaf (gemeente Apeldoorn)
  • Presentatie ‘Recreatieve paden en routes: een zoektocht naar nieuwe verdienmodellen’ door Marloes Berndsen (Staatsbosbeheer)
  • Presentatie ‘Tips uit Academische Werkplaatsen Natuur & Gastvrijheidseconomie
    2012-2015’ door Hans Hillebrand (STIRR)