Parkschap Nationaal Park de Biesbosch

In deze academische werkplaats van 4 oktober 2013 staat stond het Parkschap Nationaal Park de Biesbosch en de wijde omgeving centraal, met als speerpunt ‘Hoe kun je natuur, gezondheid en gastvrijheid productief met elkaar verbinden?’.

In de ochtend  werd onderzocht  wat er in de Biesbosch gebeurt om natuur, gezondheid en gastvrijheid bij elkaar te brengen en welke concrete initiatieven er op dat gebied al zijn. Dick Verheijen van Parkschap Biesbosch vertelt wat er momenteel in de Biesbosch gebeurt en wat de toekomstvisie voor dit gebied is.  Vervolgens vertellen Wim Ruis van IVN Brabant en Piet van der Smissen van de GGD West Brabant over hun ambities op het snijvlak van natuur en gezondheid.
In de middag kwam de vraag aan bod hoe de Biesbosch de komende tijd de relatie tussen natuur, gezondheid en recreatief ondernemen kan versterken. Augie Vissers, Marianne Muller en Jasperina Venema vertellen meer over hun ervaringen in andere regio’s. We kijken terug op een boeiende en druk bezochte bijeenkomst.

Lees het verslag van de bijeenkomst.
De presentaties en eventuele andere documentatie kunt u hieronder bekijken.

Presentaties

  • Inleidende presentatie met achtergrondinformatie over de academische werkplaats en het programma van de dag door Hans Hillebrand van STIRR
  • Presentatie ‘Natuur en Gezondheid’door Dick Verheijen van Parkschap Biesbosch
  • Presentatie ‘Biesbosch op recept’ door Wim Ruis -IVN Brabant- en Piet van der Smissen –GGD West-Brabant
  • Presentatie ‘Bewegen in natuur op doktersadvies’ door Augie Vissers
  • Presentatie ‘Natuur en Economie’ door Marianne Muller
  • Presentatie ‘Hof in de wijk’ door Jasperina Venema