Congres Nederland Leisure Port

Ons land kent een enorme belevingsdichtheid en diversiteit in toeristisch aanbod. Op luttele minuten reisafstand valt er veel te beleven. Van onze historische steden uit de gouden eeuw  tot moderne architectuur, van bosgebieden en agrarische landschappen tot stranden, van fietspaden tot waterwegen en de hsl, in Nederland hebben het allemaal.
Verder is er een toeristische sector die steeds meer geneigd is tot het ontwikkelen van een innovatief en duurzaam aanbod. Door gastwaarden, gebiedswaarden en ondernemerswaarden te koppelen, kunnen we Gastvrijheid van Wereldklasse ontwikkelen en Nederland maken tot de Leisure Port van Europa.

Op 17 januari 2013 kwam dit onderwerp tijdens een congres  aan de orde, mede op basis van onze ervaringen met Regionale Beeldverhalen, Leisure Hotspots en Green Deals Natuur en Recreatie.

Meer informatie kunt u hieronder bekijken.

Plenaire presentaties

 • Bert Pauli, gedeputeerde provincie Noord-Brabant
 • Theo Ruijs, Gastvrij Nederland
 • Bart de Boer, Efteling

Workshop presentaties

 1. Leisure clusters – Greg Richards (Tilburg Universiteit)
 2. De vrijetijdssector als motor voor gebiedsontwikkeling – Rob Berkers, (STIRR/Berkers Advies) en Lennert Langerak (Adviesbureau Lennert Langerak)
 3. MKBA-tool voor recreatieondernemers – Ernst Bos en Rolf Michels (LEI)
 4. Economische groei én groen vanuit ondernemersperspectief – Toon Weijenborg (Camping Zeeburg Amsterdam), Bert Reumkens (Limousin Regionaal) en Hans Hillebrand (STIRR)
 5. De rol van provincies in de vrijetijdseconomie – Lilian Froitzheim-Leijs (provincie Zuid-Holland), Maarten de Haan & Anneth van Bruchem (provincie Noord-Brabant).
 6. Nieuwe wegen in de cultuursector – Peter Verdaasdonk (Tropenmuseum)
 7. De kracht van Business2Business bijeenkomsten – Marien Borgstein (LEI)
 8. Topsectoren en de vrijetijdseconomie – Maike de Lange en Jan Oosterman (Royal Haskoning DHV)

Sfeerimpressie

Een fotoverslag.