Platteland op gesprek bij ministerie van LNV

Op 23 september 2018 vond de conferentie ‘Dynamische Steden – Vitale Regio’s’ plaats in het Akoesticum in Ede. Bij aanvang van het congres werd een op een deur gespijkerd manifest overhandigd aan Jan-Kees Goet, secretaris-generaal van het ministerie LNV, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De initiatiefnemers kregen van hem een uitnodiging: “Ik kijk er naar uit om samen te werken.”

Lees hier het hele persbericht.

 

Geplaatst in Persberichten | Plaats een reactie

Ruim 200 miljard kapitaalvernietiging in Nederlands buitengebied

De trek naar de stad en met name de vier grote steden in Nederland leidt de komende decennia tot een enorme kapitaalvernietiging in het buitengebied. Op dit moment wonen zo’n 7 miljoen mensen in de Randstad en 10 miljoen mensen daarbuiten. In de komende 20 tot 30 jaar zal dit zijn omgedraaid.

Lees verder…

Geplaatst in Persberichten | Plaats een reactie

‘Aan tafel!’ Lessen uit Green Deals Natuur & Gastvrijheid

STIRR heeft de publicatie ‘Aan tafel!’ overhandigd aan Minister Kamp van Economische Zaken, de voorzitter van koepelorganisatie Gastvrij Nederland Van Wijk en de gedeputeerden Van Dijk van Gelderland en Talsma van Noord-Holland. ‘Aan tafel!’ bevat tips hoe groen en groei gecombineerd kunnen worden in de gastvrijheidssector. De tips zijn ontleend aan een aantal Green Deals op het gebied van Natuur & Gastvrijheid.‘Aan tafel! Samenwerken aan groen, groei en gastvrijheid. Lessen uit Green Deals Natuur & Gastvrijheid’. Lees het volledige persbericht hier.

Het boekje ‘Aan tafel!’ en de bij behorende flyer ‘Samen werken aan groen, groei en gastvrijheid’ kunt u downloaden.

Geplaatst in Persberichten | Plaats een reactie

Natuurlijk verder… met de gastvrijheidssector

Op 7 september 2015 verscheen het SynergieProgramma Natuur en Gastvrij Ondernemen ‘Natuurlijk verder… met de Gastvrijheidssector’. Het programma biedt een overzicht van de acties op het snijvlak van natuur en de gastvrijheidssector, die mede mogelijk zijn of worden gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken (EZ).  Bekijk de notitie hier.

Geplaatst in Persberichten | Plaats een reactie

‘Op zoek naar de groene ondernemer’

Persbericht naar aanleiding van de bijeenkomst ‘Natuurkaravaan’ in Wellnesscentrum De Veluwse Bron te Emst. Deze bijeenkomst is georganiseerd door Staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van EZ.

Lees hier het persbericht.

 

Geplaatst in Gebiedsontwikkeling, Media, Persberichten | Plaats een reactie

Zes jaar op het snijvlak van innovatie en ruimte: interview met Hans Hillebrand

Ton Vermeulen, van NRIT Media, het magazine van het Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme, interviewde Hans Hillebrand. Hans is betrokken bij STIRR vanaf de oprichting en sinds 2010 directeur. In het interview vertelt Hans hoe STIRR is ontstaan en wat de doelen van STIRR zijn.

Lees hier het persbericht.

Geplaatst in Media | Plaats een reactie

Goedkeuring plannen Landgoed De Groene Kamer

Initiatiefnemer Gerard Berkelmans (Landgoed de Groene Kamer) kan verder met de ontwikkeling van het landgoed. Hij krijgt steun van het Tilburgse college van B&W. Lees hier het persbericht.

Geplaatst in Uncategorized | Plaats een reactie

Veluwe moet toeristische topbestemming blijven

De Veluwe moet weer aan de top van binnenlandse vakantiebestemmingen komen. Daarvoor slaan meer dan tien Veluwse gemeenten, Recron, Koninklijke Horeca Nederland, De Veluwse Attracties en de provincie Gelderland de handen ineen. Zij gaan het toeristisch bedrijfsleven ondersteunen in het verbeteren van hun product. Op 4 december 2013 is daarvoor een convenant ondertekend. Lees hier het hele persbericht.

Geplaatst in Uncategorized | Plaats een reactie

Artikelen over ‘All you need is Lef’

Lees hier het artikel over het rapport ‘All you need is Lef’ uit het vakblad Ruimtelijk bekeken en het artikel in de Rekreavakkrant.

Geplaatst in Media | Plaats een reactie

Vinden, Verrassen en Verbinden; visie Gastvrijheidseconomie 2025

Op 31 oktober jl. is het rapport ‘Vinden, Verrassen en Verbinden’ door Theo Ruijs, voorzitter topteam gastvrijheidseconomie, aangeboden aan Minister Kamp.

Met het rapport ‘Vinden, Verrassen en Verbinden’ richt de gastvrijheidseconomie zich de komende jaren op drie strategische pijlers om vraag en aanbod in de sector dichter bij elkaar te brengen. De sector bouwt hiermee voort op haar maatschappelijke en economische waarde, sluit aan op belangrijke megatrends in de samenleving en schetst perspectief voor de realiteit van vandaag. Gastvrij Nederland onderstreept de noodzaak als sector tijdig en scherp voor te sorteren teneinde toekomstbestendig en vitaal te blijven op termijn.

Download hier het rapport.

Zie ook het artikel op de website van Gastvrij Nederland.

Geplaatst in Uncategorized | Plaats een reactie