Adviescommissie Regionale Beeldverhalen ingesteld

Vanuit het Kennisprogramma Regionale Beeldverhalen is een Adviescommissie ingesteld onder leiding van prof. Riek Bakker. De commissie gaat publieke en private partijen die aan de slag willen of net aan de slag zijn met beeldverhalen met raad en daad bijstaan. In de commissie zitten deskundigen uit de wereld van gebiedsontwikkeling, recreatief ondernemen, grond en natuur. Naast Riek Bakker maken deel uit van de commissie: Chris Kalden, Joep Thönissen, Ellen Verkoelen, Andrew van der Zee en Ronald van der Zijl. Een beeldverhaal geeft een storyline voor een regio die ondernemers en overheden in beweging brengt om samen op een verantwoorde wijze meer toeristen naar een gebied te halen. Daarbij wordt voortgebouwd op de identiteit of het “DNA” van die regio.

De Adviescommissie legt net als het Kennisprogramma de nadruk op vijf voorbeeldprojecten voor beeldverhalen die door IPO en provincies zijn geselecteerd. Het gaat om: Bossen van Bezinning (Noord-Brabant), Friese Meren (Friesland), Veluwe (Gelderland), Parkstad (Limburg), en Dijk van een Delta (rivierengebied van Lobith tot de Noordzee). Maar de bedoeling is dat de adviezen van de commissie ook andere beeldverhalen helpen.

Staatssecretaris Bleker van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie is enthousiast over de instelling van de commissie: “Het mooie van regionale beeldverhalen is dat regionale overheden samen met toeristische ondernemers werken aan een economisch sterkere en aantrekkelijkere regio. Ik ben blij dat de Commissie-Bakker hen daar nu bij kan ondersteunen”. Gedeputeerde Theo Rietkerk (waarnemend voorzitter IPO) reageert: “Bij provincies staat de taak van gebiedsregisseur centraal. De commissie van Riek Bakker kan door de match van ondernemers met overheden een flinke stimulans aan het toerisme in de regio geven”. Het eerste bezoek van de commissie is al gepland: medio juli wordt Friesland bezocht.

Het Kennisprogramma Regionale Beeldverhalen wordt uitgevoerd door de Stichting Innovatie Recreatie & Ruimte (STIRR) in samenwerking met het IPO en met steun van het ministerie van EL&I.

Dit is een gezamenlijk bericht van STIRR & IPO. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke Andringa, adviseur Communicatie IPO, 06 28 90 12 97. Of met Hans Hillebrand, directeur STIRR, tel: 06 31 93 28 84.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten en getagd, , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *