Symposium Vrije tijd en gebiedsontwikkeling: van visie naar praktijk

Op veel plaatsen in Nederland is de laatste jaren gewerkt aan het ontwikkelen van regionale beeldverhalen. Er is al veel bereikt, maar nu moet worden doorgezet. Daarvoor moet er permanent kennis en ervaring worden uitgewisseld en een scherpe innovatieagenda zijn. Koplopers moeten zich verbinden met andere partijen en belangen, en ondernemers moeten indien nodig innovatieruimte opeisen. Zo komen we van denken naar doen.

Dat zijn de conclusies van het Symposium ‘Vrijetijd en gebiedsontwikkeling: van visie naar praktijk’ op 21 april jl. in Voorthuizen. 150 deelnemers bespraken de noodzaak tot innovatie in de vrijetijdssector en de rol die regionale beeldverhalen daarin kunnen vervullen.

De vrijetijdssector is een belangrijke drager van de economie. Toerisme en recreatie generen jaarlijks 37,5 miljard euro aan bestedingen en 4,4% van de werkgelegenheid. Het gaat echter niet goed met de sector. Er is gebrek aan innovatie, het aanbod veroudert, rendementen worden steeds kleiner en er wordt onvoldoende geïnvesteerd in omgevingskwaliteit.

Kijk hier voor meer informatie, een videoimpressie en presentaties.

Meer informatie: Hans Hillebrand, tel:06-31932884, e-mail: h.hillebrand@innonet.agro.nl

Dit bericht is geplaatst in Persberichten en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Symposium Vrije tijd en gebiedsontwikkeling: van visie naar praktijk

  1. Pingback: Verslagen kennisdag Regionale Gebiedsontwikkeling online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *